Slika Tijana Dabić
Seminarski rad
napisao/la Tijana Dabić - utorak, 5. novembar 2013., 21:57
 

Seminarski rad je proizvod zajedničkog rada profesora engleskog jezika i profesora iz IT oblasti. Od studenata se očekuje da izaberu temu za seminarski rad na stranici predmeta Poslovni informacioni sistemi u folderu Gradivo za završni ispit.

            Tema seminarskog rada može biti jedan od naslova ponuđenih u PowerPoint prezentacijama ili neka od podtema u okviru ponuđenih prezentacija.

            Seminarski rad bi treba da bude dužine od 3-5 stranica (font Times New Roman 12, prored 1,5), sa sledećim elementima: sadržaj, uvod, glavni delo rada (koji može biti podeljen u nekoliko delova), zaključak, vokabular i reference koje su korišćene za izradu rada.

Vokabular treba da sadrži između 10 – 15 ključnih stručnih termina iz prezentovane oblasti/tematike na sledeći način/termin na engleskom jeziku, u zagradi prevod na srpskom jeziku i definicija na engleskom jeziku:

          computer architecture (arhitektura računara) - in computer science and   engineering, computer architecture is a set of disciplines that describes a computer system by specifying its parts and their relations.

Rad se prezentuje javno pred kolegama. Datum prezentacije radova je dat u nastavnom planu i programu (Syllabus) na stranici predmeta. Prezentaciji seminarskog rada će prisutvovati profesor ili asistent iz oblasti Informacionih tehnologija da bi ocenio kvalitet rada iz stručnog aspekta, dok će profesor jezika dati svoj komentar iz perspektive ispravnosti jezika i stila.

 

Tijana Dabić