Slika Vladislav Miškovic
Druga provera aktivnosti studenata 2019/2020
napisao/la Vladislav Miškovic - ponedeljak, 25. maj 2020., 08:55
 

Poštovane koleginice i kolege

druga provera aktivnosti studenata iz predmeta Sistemi za podršku odlučivanju održaće se u ponedeljak 25.05.2020. godine sa početkom u 13,00 časova u formi elektronskog testa.

Elektronskom testu na platformi mTutor pristupa se putem linka: test.sinergija.edu.ba/

Vreme izrade e-testa je 10 minuta. Test sadrži 20 pitanja iz oblasti obuhvaćene temama 07 do 10. Test će biti aktivan za pristup samo 10 minuta, tako da se mole svi studenti da se pripreme i testu pristupe na vreme.

Test treba izraditi samostalno, na osnovu sopstvenog znanja. Platforma poseduje zaštitne mehanizme kako bi se sprečio pokušaj manipulacije i u slučaju zloupotrebe, ili sumnje profesora na iste. Profesor takođe može pozvati studenta na usmenu proveru znanja preko videokonferencije na platformi Google Meet.

Osim toga

  • Studenti test treba da rade sa stabilne, ukoliko je moguće žične Internet konekcije, jer u ovom terminu nema ponavljanja testa.
  • Za vreme izrade testa preporučuje se upotreba Veb čitača Google Chrome ili Mozilla Firefox.
  • Pre početka testa potrebno je da na računaru od aplikacija bude aktivan samo Veb čitač (browser), a otvoren samo jedan tab u okviru koga će se realizovati test.
  • Preporuka je da za vreme testa isključe sve notifikacije, firewall i/ili antivirusni softver.

Za prijavu na sistem studenti koriste broj indeksa u formatu godina upisa, pa broj indeksa bez znakova interpunkcije, npr. 2019123456. Nakon prijave, studenti mogu odabrati test i započeti svoj rad.

Sve vreme trajanja testa predmetni profesor će biti dostupan na Google Meet platformi kako bi odgovorio na eventualna pitanja i eventualne tehničke probleme pri pokretanju testa. Na Google Meet link se prijavljuje isključivo ukoliko se javio neki problem.

Link za Google Meet je:

Link za pristup platformi Google Meet