Slika Jelena Manojlovic
Novo obavještenje o prvoj provjeri aktivnosti studenata, 16.04.2020.
napisao/la Jelena Manojlovic - četvrtak, 16. april 2020., 08:42
 

Poštovane koleginice i kolege,

nakon neuspješnog pokušaja da realizujemo Prvu provjeru aktivnosti studenata, zakazujemo novi termin za 16.4.2020. godine, u 09.00 časova.

Nadamo se da neće biti tehničkih smetnji u ovom terminu, a slučaju da se ponove (i to se odnosi isključivo na slučaj da cijela grupa testiranih ima problem, kao i prošli put) novi termin će biti istog dana u 16h.

Molimo vas da pročitate uputstvo u nastavku i da se pridržavate svih istaknutih pravila.

Prva provjera aktivnosti studenata se radi u formi elektronskog testa. Vrijeme izrade testa je 15 minuta, a test sadrži 30 pitanja.

Test će se realizovati putem elektronske platforme mTutor, pristupom putem linka:

http://test.sinergija.edu.ba/

Test se realizuje samostalno na osnovu sopstvenog znanja.

Platforma poseduje zaštitne mehanizme kako bi se osujetili pokušaji manipulacije testom i u slučaju zloupotreba, ili sumnje nastavnika na iste, nastavnik može pozvati studenta na usmenu provjeru znanja preko platforme Google Meet.

  • Test radite sa stabilne, po mogućstvu žične Internet veze.
  • Preporuka je da za vrijeme izrade testa koristite Google Chrome ili Mozilla Firefox pretraživač.
  • U vrijeme testa potrebno je da od programskih paketa bude aktivan samo pretraživač (browser) otvoren sa samo jednim tab-om u okviru koga će se realizovati test.
  • Preporuka je da za vrijeme testa ugasite firewall i/ili antivirusni softver.
  • Maksimalno kašnjenje za početak testa je pet minuta, nakon toga neće biti moguće ponovo pokrenuti test.

Za prijavu na sistem koristi se broj indeksa u formatu godina upisa, pa broj indeksa bez znakova interpunkcije npr. 2017123456. Nakon prijave odabraćete test i pokrenuti rad.

Sve vrijeme trajanja testa predmetni nastavnik će biti dostupan na Google Meet platformi kako bi odgovorio na eventualne tehničke probleme pri pokretanju testa. Na link se prijavljujete isključivo ukoliko se javio neki problem. Link za Google Meet:

https://meet.google.com/abg-mfmy-okc

Rezultati testa biće objavljeni istog dana na stranici predmeta.

Ukoliko iz nekog razloga ne budete u mogućnosti da test realizujete 16.4.2020., isti ćete moći da radite u terminu Druge provjere aktivnosti studenata.

Želimo vam srećan i uspješan rad.