Vidljive grupe: Svi učesnici

uvodno predavanje

Dragi studenti,

Dobrodošli na uvodno predavanje iz predmeta Nemački jezik.

Nemački jezik je jednosemestralni predmet. Plan i program za sve tri ili četiri godine studija po semestrima, kao i udžbenik po kome ćemo raditi možete pročitati u rubrici Silabusi.

Ispit obuhvata:

  1. Redovno pohađanje nastave i aktivnost na času nosi 10 poena.
  2. Prvi kolokvijum na kome možete da osvojite 30 poena.
  3. Drugi kolokvijum na kome takođe možete da osvojite 30 poena.
  4. Usmeni ispit koji nosi 30 poena. Ovi poeni mogu se obezbediti redovnim prisustvom  i uz to aktivnim učešćem u vežbanjima na času i usmenim odgovorima.

Student može na završnom ispitu da položi ispit ukoliko je predispitnim obavezama zaradio 51-60 poena (ocena 6) odnosno 61-70 poena (ocena 7). To znači da ukoliko ste zadovoljni ocenom 6 ili 7 ne morate da izlazite na usmeni ispit. Konačna ocena formira se na bazi osvojenih poena na sledeći način:

51 - 60 = ocena 6 (šest)
61 - 70 = ocena 7 (sedam)
71 - 80 = ocena 8 (osam)
81 - 90 = ocena 9 (devet)
91 - 100 = ocena 10 (deset)

Na I i II kolokvijumu biće isključivo gradivo iz udžbenika.

Usmeni ispit ukoliko odlučite da polažete za veću ocenu a niste usmeno odgovarali na predavanjima, se sastoji od tri pitanja. Svako pitanje nosi 10 poena. Ako ste dobro uradili I i II kolokvijum i želite da se borite za ocenu 8 dovoljno je da naučite prvo pitanje, za ocenu 9 potrebno je da naučite prvo i dugo pitanje, a za ocenu 10 potrebno je da naučite sva tri pitanja.

U rubrici Obaveštenja bićete informisani o rasporedu predavanja, terminima održavanja I i II kolokvijuma, usmenog ispita, upisa ocena, otkazivanju časova usled opravdane sprečenosti nastavnika i sl. Savetujem Vam da dan unapred proverite da li ima novih informacija u rubrici Obaveštenja.

Ukoliko imate pitanja, možete mi pisati na mejl imaksic@singidunum.ac.rs

I na kraju moja poruka je da verujte u sebe da bi drugi verovali u Vas!

Nema unosa u bazi podataka