Pregled teme

  •  
     

    Veb dizajn

    PAŽNJA!

    • Provera znanja zakazana za 20. septembar u 10č biće održana UŽIVO prema objavljenom rasporedu. U istom terminu će se održati i popravni kolokvijumi.

    Konsultacije

    • Konsultacije se održavaju elektronskim putem sredom od 19 do 20č, link.
    Prilikom slanja projekta, ukoliko gmail odbije da prihvati JavaScript fajlove, pre arhiviranja im promenite ekstenziju u .txt.

    Cilj ovog predmeta je da student stekne teorijska i praktična znanja iz oblasti kreiranja, programiranja i održavanja statičkih web sajtova i interaktivnih web stranica. Poseban akcenat se stavlja na integraciju različitih jezika, njihovo razumevanje i primenu kao nezaobilaznog elementa prilikom održavanja web aplikacija.

    Osnova predmeta je HTML markirni jezik, koji je osnovna tehnologija za formiranje i uobličavanje sadržaja web stranice, odnosno web sajta u celini. Stilizovanje sadržaja web stranice realizuje se pomoću CSS-a. Integracijom HTML-a i CSS-a se dobija statički sajt koji ima sve karakteristike komercijalnih sajtova.

    Da bi web stranica postala interaktivna, koristi se Javascript frontend programski jezik. Praćenjem i kontrolom događaja, odnosno interakcije između korisnika i elemenata web stranice, statički sajt postaje interaktivan.

    Na kraju kursa, fokus je na Javascript biblioteci jQuery koja omogućava preciznu kontrolu događaja i interakcije sa elementima web stranice, izmenu parametara, animaciju i druge elemente koje koriste savremeni komercijalni web sajtovi.

    Projekat

    Za ispit uraditi projektni zadatak po sledećem opisu:

    • Opis prvog dela projekta se nalazi ovde.
    • Opis drugog dela projekta se nalazi ovde.

    Literatura

    1. Web dizajn - HTML, CSS i JavaScript, N. Kojić. Univerzitet Sigidunum, 2017. Download.
    2. Kako napraviti web aplikaciju, M. Dobrojević. Download.
    3. Internet tehnologije, M. Veinović, A. Jevremović. Download.
  • 3
    Prikaži sve teme
Preskoči Pretraga foruma

Pretraga foruma

Preskoči Najnovije vesti

Najnovije vesti

(Trenutno nema novosti)
Preskoči Predstojeći događaji

Predstojeći događaji

Nema predstojećih događaja
Preskoči Važni datumi

Važni datumi

datumi kolokvijuma

Nema novosti od Vaše poslednje posete