Pregled teme

 •  
   

  Ciljevi predmeta

  Poštovane koleginice i kolege.

  Dobro došli na stranicu predmeta. Ovdje ćete pronaći sve važnije informacije o predmetu, predavanjima, vježbama, rezultatima kolokvijuma i ispita kao i najnovija obavještenja.

  Nastava iz predmeta krivično prvo ima za cilj da studentima omogući sticanje potrebnih naučnih znanja iz opšteg i posebnog dijela krivičnog prava, razumjevanje osnovnih krivičnopravnih pojmova i instituta u teoriji i praksi i njihovo sistematizovanje, te izučavanje specifičnosti i pravne prirode krivičnog prava, povezivanje didaktičkog, naučnog i praktičnog znanja i vještina radi osposobljavanja za samostalan rad u oblasti krivičnog prava.

  Očekuje se da studenti: 1) shvate pojam, predmet, izvore, strukturu i funkciju krivičnog prava, 2) usvoje znanja o osnovnim principima i institutima opšteg i posebnog dijela krivičnog prava, 3) razviju sposobnosti da argumentovano, kreativno i kompetentno diskutuju o pitanjima iz krivičnog prava, 4) razviju sposobnosti sistematičnog pristupa problemima u oblasti krivičnog prava, kako bi mogli da ponude kritičke i argumentovane odgovore u ovoj oblasti, 5) vladaju ključnim terminima, pojmovima i institutima u oblasti krivičnog prava.

  Želim Vam mnogo uspjeha u realizaciji planiranih aktivnosti.

  Doc. dr Goran Filipić

 • 1
  Prikaži sve teme
Preskoči Pretraga foruma

Pretraga foruma

Preskoči Važni datumi

Važni datumi

Obavještenje za studente.

Septembarski ispiti rok - ispit će se održati u prostorijama Pravnog fakulteta, Univerziteta Sinergija Bijeljina, dana 02.09.2021. god. sa početkom u 12 časova, uz obavezno poštovanje epidemioloških mjera zbog korona virusa.

Doc. dr Goran Filipić

Julski ispiti rok - ispit će se održati u prostorijama Pravnog fakulteta, Univerziteta Sinergija Bijeljina, dana 08.07.2021. god. sa početkom u 12 časova, uz obavezno poštovanje epidemioloških mjera zbog korona virusa.

Doc. dr Goran Filipić

 

 

 


 

 

Preskoči Predstojeći događaji

Predstojeći događaji

Nema predstojećih događaja

Nema novosti od Vaše poslednje posete